Interviews

Mr. Mian Atif-ur-Rahman is the CEO of the “Native Educational Gateway”

Mr. Mian Atif-ur-Rahman is the CEO of the “Native Educational Gateway”
Mr. Mian Atif-ur-Rahman is the CEO of the “Native Educational Gateway”

Education is originated from a Greek word “Edu” which means to draw. Our goal is to draw the inner potential of students so they may become what they are destined to be. In Quran, Allah told us that he created man himself and he created man with beauty. Mr. Mian Atif-ur-Rahman is the CEO of the “Native Educational Gateway.

  1. Tell us about yourself and an account of your respected field?

Ans.I’m the CEO of Native Group and I’m also associated with the designing and printing field. My technical field is a big support for me and to accomplish it I had worked a lot. My father encompassed a great role in my personal development, he said to do things you need to be dedicated and while you start to gain focus, you will soon experience difficulties and coming out of these difficulties will create your image – without these difficulties you are nothing.

2. As a CEO, how you support the “Native Group”?

Ans.As far as support is concern, I merge it with the vision that until you make developments and adaptations in your institution, you cannot support it – by this you improve your institution. I have a role in it and each one of us have a role in developing and improving the organization to support it.

3. What kind of inspiration you possess for yourself and your institution?

Ans.I am an inspired person and I have values which are important, these values are and taught to me by my father. My father was an inspiring person and he inspired others as well, so, having such an inspiring person at home one could easily get Inspirational strength.

4. Currently, where do you see Native Group standing?

Ans.We are doing well! We have multiple branches all around the country. We have 35 branches all over Pakistan and in coming session our strength will be enhanced up to 40. In addition to it, People who work with us help us to maintain and run our system. Students who learn and groom in our institutions are basically taught by our best teachers who update their parents in all matters.

Must Read: Diversity is the Individuality of Every Person

5. In your own perspective, what is education?

Ans.For me education means to polish and draw the potential of a student. Education is originated from a Greek word “Edu” which means to draw. Our goal is to draw the inner potential of students so they may become what they are destined to be. In Quran, Allah told us that he created man himself and he created man with beauty. So, this beauty cannot be confined to superficial appearance, there is something more in it and it is our inner capabilities.

6. What role school can play in developing the moral values of a student?

Ans.Parents, teacher and student is a triangle in which student is taught ethics. What school teaches must be endorsed by parents. The there are social values and Islamic moral values, until you treat both in same way you cannot get the maximum output.

7. How an individual can become a good entrepreneur/educationist?

Ans.I have a formula for this; it is 3F formula. First F stands for Focus; your focus must be good, you must be aware of your goals. Second F stands for fear; our fear develops our motivation. Third is the element of faith; our faith allows us to overcome fears.

8. What is the motive behind teaching Chinese language in your institution?

Ans.CPEC is a mega project which is providing and will provide more jobs in future. Instead of waiting for such time, we are preparing our students for future and developing their interest in it. Now, our students know counting, speaking and other notions of Chinese language.

9. Apparently, government in trying to eliminate marking system with grading system for Matric and Intermediate, is it a good step?

Ans. Yes, it is a good step but still there is no proper infrastructural plan for this initiative to be fully implemented in your education system. Therefore, government should initiate an adequate plan first, which will give authenticity to the grading system.

10. What message you would convey to the parents and our readers?

Ans. Our extensive conversation is a message itself. Moral values play a significant role in uplifting a society. Moral values not only make us law abiding citizen but a good human being. Wise individuals help their neighbors- this lesson holds great moral significance. We as a part of the society must help each other as moral value teaches us the values of being a good citizenship and a god human being.

informal Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Open chat